Open call : Saari Residency in Finland | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Open call : Saari Residency in Finland

De Saari Residency in Finland is een internationale residentieplek voor professionele kunstenaars en kunstenaarscollectieven uit verschillende vakgebieden. De residentie wordt verzorgd door de Kone Foundation en is gevestigd in Mynämäki, in Zuidwest-Finland. De residentieplaatsen voor het volgende jaar kunnen in maart worden aangevraagd.

Residenties van twee maanden voor kunstenaars in Finland

In de Saari Residency (Finland) kunnen professionele kunstenaars van alle disciplines en nationaliteiten zich concentreren op hun werk in een rustige landelijke omgeving en hun gedachten en ervaringen delen met collega's.

De residentieperiode van twee maanden lopen van september tot april, waarbij acht Saari Fellows tegelijk in de residentie verblijven. Van mei tot augustus is de Saari Residency gereserveerd voor intensief groepswerk.

Individuen die in de kunstenaarsresidentie verblijven, ontvangen een maandelijkse beurs, en groepen kunnen een aanvraag indienen voor een beurs voor groepsresidentie en ondersteuning voor de reizen. Daarnaast moedigen we aanvragers aan om ondersteuning voor  'slow travel' toe te passen (waarbij je vliegreizen vermijdt).

Deze oproep voor kunstenaarsresidenties is voor een residentieplaats voor het volgende jaar.

De werkperiodes voor de individuele residenties van 2 maanden zijn als volgt:

Periode 1: januari tot februari
Periode 2: maart tot april
Periode 3: september tot oktober
Periode 4: november tot december
Groepen kunnen tussen half mei en half augustus 2 tot 4 weken gebruik maken van de faciliteiten.

 

Deadline : 31 maar 2021

 

Alle info vind je hier

 

Bron : Kunstenpunt

Coverfoto : HP Lehkonen