Noodfonds PlayRight+ voor kunstenaars | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Noodfonds PlayRight+ voor kunstenaars

PlayRight heeft het heft in eigen handen genomen en een noodfonds gecreëerd voor uitvoerende kunstenaars die in grote financiële problemen komen in de strijd tegen het Coronavirus.

Het doel van dit fonds is om een beperkte compensatie te bieden voor het inkomensverlies ten gevolge van de annulering van je activiteiten in België als uitvoerende kunstenaar, veroorzaakt door de pandemie.

PlayRight maakt een totaalbedrag van €360.000 vrij, en ieder lid dat aan de voorwaarden voldoet kan een aanvraag indienen tot een maximum van €250/maand over een periode van maximum drie maanden (maart, april en mei 2020). Wij zijn ervan overtuigd dat deze steun voor sommigen een verschil kan maken om deze crisis door te komen.

Wie kan een aanvraag indienen?

Om voor dit noodfonds in aanmerking te komen, moet je aan alle volgende voorwaarden voldoen en het ingevulde formulier (zie hieronder) doorsturen:

 • Je bent lid van PlayRight en dat reeds vóór 14 maart 2020 (of je diende je aanvraag tot lidmaatschap voor die datum in),
 • Je hebt deelgenomen aan ten minste drie opnames en hebt deze aangegeven voordat je de aanvraag indient. (Log in via je online portal om je opnames aan te geven https://portal.playright.be/),
 • Tijdens de maand waarvoor je steun aanvraagt, werden één of meerdere opdrachten als uitvoerend kunstenaar in België geannuleerd vanwege COVID-19: opnameprojecten (studio, kortfilm, langspeelfilm, TV-productie, dubbing, nasynchronisatie), concerten, theater-, dans- circus- of variétévoorstellingen. We vragen je om een bewijs van alle annulaties te verstrekken,
 • Tussen maart en mei 2020, ben je niet verbonden aan een werkgever door een arbeidsovereenkomst die minstens de volledige periode behelst, met inbegrip van ambtenaren, onderwijspersoneel, enz,  
 • In de maand waarvoor je steun aanvraagt , kan je niet rekenen op enig vervangingsinkomen als werknemer of zelfstandige (werkloosheidsuitkering, overbruggingsrecht voor zelfstandigen, etc.) hoger dan:
  – 1.342,12€ bruto/maand voor samenwonenden met gezinslast,
  – 1.099,54€ bruto/maand voor alleenwonende,
  – 1.062,36€ bruto/maand voor samenwonende zonder gezinslast

Je moet je aanvraag indienen vóór 19 april 2020 (voor maart 2020), 10 mei 2020 (voor april 2020) en/of 10 juni 2020 (voor mei 2020).

Zodra jouw aanvraag is ingediend, zal die worden verwerkt door PlayRight. In het geval van een onvolledig dossier en/of  de afwezigheid van bepaalde bewijzen, zal ons team je contacteren.

 

Deadlines

 • 19 april (voor maart 2020),

 • 10 mei (voor april 2020),

 • 10 juni (voor mei 2020).

 

Alle info, voorwaarden & aanvraagformulier vind je via deze link.

 

Bron : PlayRight