Schrijf je in voor de nieuwe spelers | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Schrijf je in voor de nieuwe spelers

De nieuwe spelers is een vooropleiding theater voor jongeren van 16 tot 25 jaar, een initiatief van Sociaal Fonds Podiumkunsten, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel, Toneelhuis, hetpaleis en Arenberg met steun van AP Hogeschool.

Hoewel we in superdiverse steden leven, wordt deze realiteit niet weerspiegeld in het theater, film of op televisie. Daar willen wij met de nieuwe spelers wat aan doen! 

Wil je graag acteren of theatermaken studeren, maar voel je je er niet klaar voor?
Wij bieden je een gratis traject op maat en stomen je klaar voor de toelatingsproeven van de theateropleidingen.

de nieuwe spelers vooropleiding van 3 oktober 2020 tot 15 mei 2021 in Antwerpen 
 

Wat is het? Wat doen we allemaal? 

Je krijgt wekelijks workshops van professionals uit de theater- en filmwereld. Coaches zijn o.a. Nabil Mallat, Evgenia Brendes, Mokhallad Rasem, Nyira Hens, Saïd Boumazoughe en Aïcha Cissé. Alles gaat door in Antwerpse theaterhuizen. 

We gaan samen naar voorstellingen kijken en brengen een bezoek aan een filmset. 

Je ontmoet acteurs, actrices, theatermakers en regisseurs uit binnen- en buitenland. 

We gaan gaan langs bij het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, RITCS Brussel, KASK Gent en LUCA Leuven. Je maakt er kennis met docenten, de cursus, aanpak en het verloop van deze theateropleidingen. 

De laatste maanden van de vooropleiding werk je samen met twee professionele theatermakers aan een eigen toonmoment. Je eindigt op het podium in de Antwerpse Arenberg. 

Je leert dus alles wat je moet weten over acteren, maken, stem, tekst, performance, beweging en ruimte, om hierna met voldoende bagage toelatingsproef te kunnen doen bij de theateropleiding van je keuze. 

 

Schrijf je in! 

Vul het inschrijvingsformulier in voor 11 september 2020. 

Na een kennismakingsgesprek hoor je of je kan deelnemen aan de workshops die plaatsvinden op zaterdag 26 en zondag 27 september in Antwerpen. Uit die workshops selecteren we de jongeren die de vooropleiding zullen volgen.

Hou deze data dus zeker vrij. Deelname is volledig gratis. 

 

De vooropleiding 2020-2021 gaat door onder voorbehoud van verdere financiering.

Dit weten we in juli. We hopen op goed nieuws. 

 

 

de nieuwe spelers wil de superdiversiteit van onze steden weerspiegeld zien in theater, film en op televisie. Het is een vooropleiding voor jongeren van 16 tot 25 jaar die een professionele artistieke carrière willen bereiken, maar er vaak de kans niet toe krijgen door culturele, sociale, maatschappelijke en/of financiële drempels. 

de nieuwe spelers wil de jongeren voorbereiden op de toelatingsproeven aan de theateropleidingen, en bijgevolg op de podiumkunstensector. 

Het is een initiatief van Sociaal Fonds Podiumkunsten, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel, Toneelhuis, hetpaleis en Arenberg met steun van AP Hogeschool. 

 

Meer informatie: info@denieuwespelers.bewww.denieuwespelers.be