Projectoproep: Arts In Society Award | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Projectoproep: Arts In Society Award

Heb jij een bijzondere belangstelling voor maatschappelijke uitdagingen? Ben je geprikkeld om deze artistiek te vertalen? Durf je het vertrouwde terrein verlaten om een participatief project op poten te zetten samen met mensen in een kwetsbare positie?

Dan is de projectoproep van Arts in Society Award je op het lijf geschreven! Met Arts in Society Award willen we jonge kunstenaars die actief zijn in verschillende disciplines stimuleren om een participatief kunstproject te ontwikkelen dat inspeelt op een maatschappelijke uitdaging. En dit in samenwerking met een organisatie die vanuit haar dagelijkse werking in contact is met mensen in een kwetsbare positie.

 

VOOR WIE?

  • Alumni, onderzoekers, bachelor- en masterstudenten en studenten van de specifieke lerarenopleiding van het KASK & Conservatorium / School of Arts HoGent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, LUCA School of Arts, PXL-MAD School of Arts, RITSC, Koninklijk Conservatorium Brussel en Sint Lucas Antwerpen.
  • Meerdere keren deelnemen aan Arts in Society Award kan, maar maximum één keer in elk van de volgende categorieën: als bachelorstudent, masterstudent, student specifieke lerarenopleiding, alumnus en onderzoeker.
  • Individueel of in groep: we moedigen samenwerking met andere jonge kunstenaars aan, maar je kunt ook individueel een projectvoorstel indienen.

 

WAAROM DEELNEMEN?

  • Voor projecten van een individuele student/alumnus/onderzoeker is er tot 1.000 euro werkingsbudget, voor projecten met minstens 3 studenten/alumni/onderzoekers is er tot 2.500 euro werkingsbudget voor de partnerorganisatie die instaat voor het budgetbeheer.

  • Je project past misschien wel in een opleidingsonderdeel dat je volgt. Vraag dit zeker na bij je docenten!

  • Je bouwt heel wat praktijkervaring op. Je krijgt de kans om samen te werken met andere kunstenaars, een socialprofitorganisatie en mensen in een kwetsbare positie. Je leert projectmatig werken waarbij je o.a. een plan van aanpak en budget opstelt. Je krijgt de kans om te experimenteren met participatieve methodieken.  
  • Je ervaart hoe kunst en hoe jij als kunstenaar een impact genereren op de samenleving en bij mensen.

 

Deadline voor indienen van je dossier is 28 november 2019.

Je vindt alle info en deelnamevoorwaarden op de website! 

 

Bron: Arts In Society Award