Nieuwe opleiding RITCS & KCB : Educatieve Master in de Kunsten | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Nieuwe opleiding RITCS & KCB : Educatieve Master in de Kunsten

Word theaterdocent en schrijf je in voor de nieuwe Educatieve Master in Ritcs en KCB.

Heb je al een diploma Drama op zak en wil jij jouw liefde voor de kunsten doorgeven?
Dan kan je vanaf academiejaar 2019-2020 starten aan een Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en het RITCS.

De Schools of Arts van de EhB slaan de handen in elkaar om jou op te leiden tot een gepassioneerde theaterdocent!

 

De Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten is er voor elke kunstenaar die een positieve keuze wil maken om als kunstenaar-leraar aan de slag te gaan en die vanuit zijn engagement zijn artistieke kennis willen vertalen naar de samenleving via het onderwijs, community-art, educatief werk of sociaal-artistiek werk.

 

Vanuit een brede maatschappelijke context leert de Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten je dan ook hoe je jouw artistieke kennis en kunde als verbindende kunstenaar kan vertalen naar een inspirerende en kunstzinnige leeromgeving. Je ontwikkelt daarbij een eigen sociaal-artistieke strategie die kinderen, jongeren en volwassenen de goesting geeft om ook zelf creatief aan de slag te gaan

 

Ritcs en KCB willen met deze opleiding een nieuwe impuls geven aan het het kunst-educatieve veld. We bieden dan ook een sterk praktijkgerichte opleiding aan die je leert je artistieke praktijk te verbinden met een educatieve praktijk. Een opleiding waarin het liefhebben der kunsten centraal staat.

 

Meer info vind je via deze link !  

 

Bron : RITCS