De Grote Post call voor residenties | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
De Grote Post call voor residenties

Al vier seizoenen is De Grote Post een gastvrij huis en een ideale broedplaats voor residenten (theater, performance, muziek, circus, comedy, multidisciplinair) om in alle rust en met de nodige omkadering het jaar rond te repeteren, te schrappen en opnieuw te beginnen.
We zetten dan ook graag volgend seizoen opnieuw onze deuren naar onze ateliers en studioruimtes wagenwijd open.

De Grote Post zoekt voor seizoen 2021-2022 artiesten die hun ideeën en projecten willen ontwikkelen tijdens een residentie.

We brengen je graag in contact met lokale actoren en als resident krijg je de mogelijkheid om je werk te tonen aan een testpubliek.
Ondertussen zijn we dit seizoen gestart met een residentenfestival, KIEM. Twee keer per jaar krijgen residenten zo de kans om work in progress of een afgewerkte voorstelling te tonen.

In De Grote Post geven we artiesten ruimte om te experimenteren. Letterlijk en figuurlijk. We ondersteunen ze bij het vormgeven van hun individuele parcours, want zo geven ze ook onze samenleving mee vorm.
De artistieke ploeg van De Grote Post kiest voor residenten op basis van de inhoud en de artistieke kwaliteit van de aanvragen.

Geselecteerde projecten komen in aanmerking voor gebruik van atelier of studioruimte in De Grote Post. De Grote Post kan ervoor kiezen om ondersteuning te bieden wat betreft logies en vervoer voor residenten. Dit gebeurt afhankelijk van het concrete dossier.
De Grote Post bezit geen eigen accommodatie voor het logeren van artiesten maar biedt tijdens de residentieperiode 's middags wel een broodmaaltijd en soep aan.


Deadline voor aanmelden is 10 januari 2021.

Het registratieformulier vind je via deze link!

 

Bron : Sociaal Fonds Podiumkunsten