The Profiles Casting & Acteur.be : Meet & Griet* | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
The Profiles Casting & Acteur.be : Meet & Griet*

Op woensdag 21 oktober en maandag 26 oktober organiseren The Profiles & Acteur.be de allereerste editie van Meet & Griet* - een GRATIS workshop rond casting voor leden van Acteur.be!

Voor wie?

Je bent een acteur in opleiding en nog op zoek naar je troeven en sterktes? Of je bent al een ervaren acteur, maar bent het moe om steeds getypecast te worden als de brave huisvader of vechtersbaas/maar hebt nood aan een diverser portret van jezelf?

Dan is deze one-on-one workshop, waarin casting director Griet Troch je wegwijs maakt in het castingproces,  ideaal voor jou.

Na een kort verkennend gesprek legt Griet in een portrettenreeks zoveel mogelijk verschillende facetten van jouw persoonlijkheid vast. Door haar jarenlange ervaring als model en casting director kent ze de tips &tricks van de castingwereld.

Na afloop worden de foto’s samen besproken, en kan je zelf één portret uitkiezen om als profielfoto te gebruiken op Acteur.be.

Doel van deze workshop

Deze workshop wil professionele acteurs inzicht verschaffen in hoe je jezelf meer en beter commercieel kan profileren, of hoe je door het juiste portret de aandacht weet te trekken van diverse klanten.

Je wordt ook opgenomen in het bestand van het eigen castingbureau van Griet, The Profiles. 

Praktisch

Wanneer?   woensdag 21 oktober en maandag 26 oktober - tussen 10u en 17u.

Je geeft je beschikbaarheden mee in het registratieformulier.
De workshop duurt anderhalf tot twee uur per persoon.


Waar? Gent

Inschrijven

Deelname is gratis.

Opgelet : om deel te nemen aan deze shoot dien je lid te zijn (of worden) van Acteur.be, maar nog geen lid van The Profiles.

Deadline voor inschrijven is donderdag 8 oktober.

De selectie gebeurt vooraf aan de hand van de informatie in je registratieformulier.
 

Schrijf je in via deze link voor 8 oktober

Plaatsen zijn beperkt !

Voor deze workshop zullen de social distancing regels worden gerespecteerd. Iedereen komt op een vooraf vastgelegd tijdstip alleen naar de fotostudio, om de nodige afstand te garanderen.
Er worden maximum 4 personen per dag geselecteerd. Gelieve zelf een mondmasker mee te nemen.

Wat breng je zelf mee? 

Een vijftal outfits waarmee je een realistisch en geloofwaardig personage weet neer te zetten (bv. zakenman, festivalganger, ‘the girl next door’, vader,  ….). Voor de rest is er geen enkele ervaring vereist

Wie is Griet Troch?

The Profiles is een rock 'n roll street casting bureau opgericht door Griet Troch.

Als voormalig model weet Griet als geen ander dat voor de camera staan niet enkel een kwestie is van een mooi gezicht of ideale maten. Alles draait om persoonlijkheid, karakter, aantrekkingskracht en de juiste mensen matchen met het juiste project.

Als professioneel model werkte Griet met fotografen zoals Terry Richardson, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, Rankin, Bjorn Tagemose en vele anderen. Haar eerste grote casting- en productieopdracht voor Rock Magazine werd gerealiseerd in samenwerking met Bjorn Tagemose van Shoot The Artist. Dit was de start van vele jaren onderzoek en gepassioneerde fotoshoots van de vele geweldige mensen waarmee ze in contact kwam.

 

Deze ervaringen resulteerde uiteindelijk tot HET PROFILES. The Profiles gaat overal op zoek naar mensen in hun eigen specifieke omgeving. Van boksclubs, dans- en theaterevenementen tot muziekfestivals, tattoo-evenementen, supermarkten of gewoon op straat. Ieder van deze unieke individuen wordt door Griet persoonlijk gefotografeerd.

Vanaf dat moment worden ze A Profile. A Profile is niet middelmatig. Het zijn allemaal uitzonderlijke mensen met een specifiek uiterlijk en talenten, en dat is wat hen een grote waarde maakt voor ieders fotocampagne, reclamecampagne of film.

Griet Troch is een people person. Daarom koos ze ervoor om samen te werken met vrienden die ze bewondert. Mensen met verschillende achtergronden maar met dezelfde visie. Griet is de ziel en samen vormen ze het hart van The Profiles.

 

Meer info?

info@acteur.be