Open Call << RAW MEDIA >> | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Open Call << RAW MEDIA >>

Werktank en Recto-Verso openen een open call voor een een residentie voor installatiekunstenaars die werkzaam zijn op het gebied van mediakunst, waaronder digitale kunst, internet- en computer-based kunst, robotica, wetenschapskunst, biokunst en al hun crossovers en hybriden.

De residentie bestaat uit twee delen: een residentie voor ontwikkeling en onderzoek in Werktank in Leuven (België) in de herfst / winter 2020, gevolgd door een residentie in productie bij Recto-Verso in Quebec (Canada) in januari 2021.
De voltooide installatie wordt gepresenteerd tijdens het MOIS MULTI Festival in Quebec van 4 tot 21 februari 2021.

Werktank en Recto-Verso verwelkomen alle voorstellen, maar nodigen met name projecten uit van kunstenaars die het politieke integreren in hun esthetische benadering en / of mediakunst combineren met een interesse voor de sculpturale, monumentale en materiële eigenschappen van media. In deze moeilijke tijden, waarin verdeeldheid zo ongebreideld is, vinden zij het van vitaal belang om ruimtes te creëren die mensen samenbrengen en ons in staat stellen contact te krijgen met de ruwe schoonheid van onze innerlijke werelden en collectieve verbeelding. Meer dan ooit is het tijd om door grote levensvreugde te breken met de starheid van de gevestigde orde. We dromen meer dan ooit van buitengewone ongehoorzaamheid, weerstand en genot.

De residentie komt met een productiebudget van 8.000 Canadese dollars, een presentatievergoeding van 2.000 Canadese dollars en gratis accommodatie in Canada. Eveneens inbegrepen zijn gratis toegang tot technische faciliteiten binnen de gastinstellingen, artistiek en technisch advies, distributie van het voltooide werk binnen de professionele netwerken van Recto-Verso en MOIS MULTI.

 

Inschrijven

Aanvragen moeten online worden ingediend en moeten een cv, (audio) -visuele documentatie van eerdere werken en een voorlopig plan of schets van het voorgestelde project bevatten dat binnen de residentie moet worden ontwikkeld.

 

Dien je aanvraag in door te mailen naar info@werktank.org.

Deadline voor deze oproep is 21 februari 2020.

 

Bon : Werktank