Workshop Pitchen op BSFF 2021 | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Workshop Pitchen op BSFF 2021

Pitchen, of de kunst van het overtuigen.

Deze workshop in (speed)pitching geeft filmstudenten en jonge professionals de kans hun kortfilmproject voor te stellen aan gerenommeerde producers, in reële omstandigheden.

In het kader van de 24ste editie organiseert het Brussels Short Film Festival op donderdag 2 september opnieuw een workshop pitchen, in samenwerking met de Scenaristengilde.

Met deze workshop willen we filmstudenten en jonge professionals (scenaristen en regisseurs) leren hoe een kortfilmproject te pitchen aan producers.

De workshop bestaat uit een theoretische inleiding, gevolgd door een speedpitching-sessie en duurt ongeveer 2u.

Tijdens de inleiding krijgen de deelnemers concrete uitleg over de do’s & don’ts van het pitchen. Nadien is het de bedoeling dat ze de theorie meteen omzetten in de praktijk tijdens een speedpitching-sessie: elke deelnemer moet in een tijdspanne van 10 minuten een producer overtuigen om mee in zijn/haar project te stappen. Wanneer de tijd om is, wordt er doorgeschoven zodanig dat iedere deelnemer een one-to-one heeft gehad met elk van de aanwezige producers. De workshop wordt afgesloten met een feedback-moment.

 

Hoe deelnemen? 

Geïnteresseerden kunnen hun aanvraag indienen tot uiterlijk 15 juni 2021.

Inschrijven kan hier! 

 

Bron : Brussels Short Film Festival