Breedbeeld Kortfilmfestival in De Studio | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Breedbeeld Kortfilmfestival in De Studio

Kortfilm is bij uitstek de filmvorm waarmee cineasten hun eerste stappen in de filmwereld zetten, een filmvorm waarin veel vrijheid bestaat en nog ruimte is voor experiment. Ondanks de kwaliteit en het talent in de wereld van de Belgische kortfilm, blijft het platform voor deze makers nog steeds beperkt. BREEDBEELD, het steunpunt voor iedereen die in Vlaanderen (nog) niet- professioneel met foto, film of mediakunst bezig is, laat daarom zijn jaarlijkse kortfilmfestival (vroeger Ciné Public) uitgroeien tot een driedaags festival, waarin vol wordt ingezet op verbreding én verdieping.

Het BREEDBEELD kortfilmfestival programmeert fictie, animatie en documentaire en reikt in de verschillende categorieën prijzen uit ter waarde van €1000. Daarmee willen we de cineasten verder stimuleren in hun werk. Als kortfilmfestival willen we niet alleen de polsslag meten van de Belgische kortfilm, we willen ook een broeiplaats zijn van ideeën, uitwisseling en reflectie over cinema. Daarom trekken we in verschillende gastprogramma’s buiten competitie het aanbod van ons festival verder open met thematische filmluiken, gecureerd door andere organisaties. Tijdens de Nacht van de Jeugdzonde komen gevestigde namen uit de filmwereld, waarover Erik Van Looy en Felix Van Groeningen, één van hun eerste kortfilms voorstellen. Jan Verheyen presenteert de avond en gaat in gesprek met de makers.

Met dit brede programma manifesteert het BREEDBEELD kortfilmfestival zich binnen Antwerpen als een ontmoetingsplaats voor cineasten en filmliefhebbers, een plek om kortfilms te bekijken zoals ze moeten bekeken worden: op het grote scherm. Wij hopen jullie van 8 tot 10 november allemaal te mogen verwelkomen in De Studio. Gewoon op het Mechelseplein de rode loper volgen…

Voor meer informatie over de competitiefilms en de juryleden, bezoek de website van Breedbeeld Kortfilmfestival.

Praktische informatie

8 - 10 november 2019

De Studio
Maarschalk Gérardstraat 4
2000 Antwerpen

Alle vertoningen en activiteiten van het BREEDBEELD kortfilmfestival gaan door in De Studio in Antwerpen.

Bron: Breedbeeld Kortfilmfestival