FLACC : open call werkplaatsproject voor beeldende kunstenaars | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
FLACC : open call werkplaatsproject voor beeldende kunstenaars

FLACC biedt ruimte en ondersteuning voor werkplaatsprojecten

Reageren voor 1.07.2019

De oproep voor een werkplaatsproject is open voor alle beeldende kunstenaars.

Door de diversiteit van de werkplaatsen is de oproep voor projecten in diverse media en disciplines.
Projecten met aandacht voor artistieke arbeid, die de kunstenwerkplaats bevragen of projecten met een nadruk op experiment, hebben onze voorkeur.

FLACC biedt, naast technische, inhoudelijk en organisatorische begeleiding, de kunstenaars een accommodatie, een werkplaats, reiskostenvergoeding en een klein productie budget.

Wanneer?

Een aaneengesloten periode van 3 maanden of ongeveer 90 dagen verdeeld over verschillende periodes vanaf februari 2020 tot december 2020.

Voor wie

Beeldende kunstenaars in diverse media en disciplines.

Deelname & selectie

Om een aanvraag in te dienen, gebruik je het aanvraagformulier en het excel sheet (vul het budget in) te gebruiken.

De aanvraag moet bestaan uit een uitgebreid projectvoorstel, een nauwkeurig gecalculeerd budget, een (voorkeurs)werkperiode en C.V. (in woord en beeld).

Deadline 1 juli 2019

Meer informatie

Voor meer informatie contacteer Luuk Nouwen of Stef Renard via application@flacc.info.

Over FLACC

FLACC faciliteert in Genk jaarlijks 10 tot 12 kunstenaarsprojecten, op maat van de hedendaagse kunstenaarsrealiteit. De procesmatige trajecten ontvouwen zich los van enige presentatiedruk en zijn in de meeste gevallen gericht op de realisatie van nieuw werk. Centraal staan gelijkheid, samenwerking en ruimte voor experiment.

Elk jaar introduceert FLACC gerenommeerde en beloftevolle buitenlandse kunstenaars in het Belgische kunstenveld. Maar ook jonge kunstenaars en ervaren talent van eigen bodem krijgen steun, zelfs over de grenzen heen. Cruciale elementen in de FLACC-werkplaatsprojecten: theoretisch onderzoek, input van experts, praktische haalbaarheid en een aangepaste output in relatie tot de atelierarbeid, bijvoorbeeld door een bijdrage aan het kunstendiscours, publicatie of presentatie.

FLACC levert praktische, inhoudelijke en financiële bijstand en dat binnen een langdurige samenwerking waarbij de kunstenaar kan blijven rekenen op vergaande ondersteuning. Hij kan zich volledig en in alle concentratie wijden aan zijn project, waarvan de procesmatige totstandkoming, in samenwerking met FLACC, dikwijls even belangrijk is als het materiële resultaat zelf. FLACC stelt dat de realisatie soms ondergeschikt is aan theoretische verdieping, experiment of vernetwerking die de artistieke ontwikkeling van de kunstenaar ten goede komt. FLACC stelt dat de realisatie van nieuw werk ondergeschikt is aan theoretische verdieping, experiment of vernetwerking die de artistieke ontwikkeling van de kunstenaar ten goede komt. Projecten die de ontwikkeling van de kunstenaar versterken, ingaan op reflectie of een experimenteel karakter hebben, hebben de voorkeur boven projecten waarin de realisatie van een of meer werken centraal staan.

FLACC beschikt over professioneel uitgeruste ateliers voor metaal- en houtbewerking, een digitale studio (film en fotografie) en een ovenatelier voor keramiek, brons en glastoepassingen. De organisatie is ook op de hoogte van de productiemogelijkheden van en werkt samen met naburige werkplaatsen, scholen en bedrijven om kunstenaars optimaal bij te staan.

Een overzicht van de faciliteiten kunt u hier terugvinden.

 

Bron: KunstenpuntFlacc