Vier Belgische kortfilms geselecteerd voor het grootste kortfilmfestival van de wereld! | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Vier Belgische kortfilms geselecteerd voor het grootste kortfilmfestival van de wereld!

Op de 42e editie van het grootste kortfilmfestival van de wereld strijden vier Belgische kortfilms mee in competitie.

Het kortfilmfestival van Clermont-Ferrand is om vele zaken opmerkelijk, niet in het minst vanwege de overvolle zalen, ellenlange wachtrijen, en dus ongeziene publiekstoeloop voor kortfilms.

Maar ook het aantal inzendingen blijft elk jaar indrukwekkend: van net geen 9300 ingezonden films werden er maar liefst 7009 toegestuurd voor de internationale competitie. ‘Da Yie’ van Anthony Nti en ‘Matriochkas’ van Bérangère McNeese verdedigen de Belgische trots, naast 78 andere kortfilms uit in totaal 58 verschillende landen. Beide films waren begin deze maand ook te zien tijdens Kortfilmfestival Leuven, waar Nti met de Juryprijs naar huis ging.


'Da Yie'

Ook in de Labo competitie, voor meer experimentele films, is ons land netjes vertegenwoordigd. Een sectie die gekleurd wordt door militante dansen, aldus het selectieteam: "films tegen totalitarisme, discriminatie en genderongelijkheid". ‘ Zombies’, “Baloji’s groovy DIY-experiment en tevens kleurrijke videoclip vol fun”, past die omschrijving als gegoten. Ook de experimentele animatiefilm en Belgisch-Duits-Finse coproductie ‘Freeze Frame’ van Soetkin Verstegen dingt mee.

Binnen de nationale competitie werden ook drie Frans-Belgische coproducties geselecteerd, namelijk: 'Je serai parmi les amandiers', 'Traces' en 'Une chance unique'.

Clermont-Ferrand Short Film Festival vindt plaats van 31 januari tot en met 8 februari.

 

Bron: Kortfilm.be
Auteur : Niels Putman
Coverfoto  © 'Zombies' (Baloji)