BREEDBEELD Kortfilmfestival: Kortfilm.be te gast | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
BREEDBEELD Kortfilmfestival: Kortfilm.be te gast

Het BREEDBEELD Kortfilmfestival is aan haar zevende editie toe! Naast de competitiefilms en de Nacht van de Jeugdzonde heeft het festival ook enkele programma’s te gast, waaronder een selectie van Kortfilm.be – op zaterdag 9 november om 20u in De Cinema, in aanwezigheid van de makers.

Met het driedaagse festival wil BREEDBEELD de polsslag van de Belgische kortfilms opmeten en zo opkomend talent in de kijker plaatsen. Het festival viert ook de stad waarin het zich ent. Antwerpen profileert zich drie dagen lang als een centrale plaats waar filmcultuur evolueert, en bevraagd wordt.

Daarom nodigt BREEDBEELD ook verschillende Antwerpse kortfilminitiatieven uit.
Naast De Imagerie, Because we are visual, Ongezien Kort, Filmmagie en Hakuna toont ook Kortfilm.be een eigen programma.

We openen de avond met ‘Une soeur’ (16’) van de Belgisch-Canadese regisseur-actrice Delphine Girard, die haar scenario losjes baseerde op een waargebeurd verhaal. Ze puurt er een korte, zenuwslopende thriller uit met Veerle Baetens in de hoofdrol. De film won ondertussen onder meer al de juryprijs op Festival Regard, het belangrijkste kortfilmfestival in Noord-Amerika.


'Lucia en el limbo'

In Valentina Maurel’s ‘Lucia en el limbo’ (20’) wil de zestienjarige Lucia van twee dingen af: haar luizen, en haar maagdelijkheid. De Costa Ricaanse Maurel mocht haar eerste professionele kortfilm voorstellen in Cannes, nadat ze er twee jaar eerder al de Eerste Prijs won voor haar studentenfilm aan het Brusselse INSAS.

De Nederlandse Nienke Deutz studeerde dan weer af aan KASK en won met haar afstudeerfilm een Wildcard van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Daarmee maakte ze ‘Bloeistraat 11’ (9’), dat op het grootste animatiefestival van Annecy met de hoofdprijs werd bekroond. In haar film brengen twee onafscheidelijk beste vriendinnen de laatste zomervakantie van hun kindertijd samen door, terwijl de puberteit vastberaden lijkt om hun band te doorbreken.


'Zombies'

We gaan er uit met ‘Zombies’ (15’) van Baloji. De Belgische muzikant van Congolese origine verbeeldt in zijn experimentele DIY-videoclip een reis tussen hoop en dystopie in een bedwelmd Kinshasa. Op het oudste kortfilmfestival ter wereld rijfde Baloji’s film de Principal Prize binnen, een eerste échte erkenning als filmmaker voor deze Congolese Belg.

In aanwezigheid van Delphine Girard, Valentina Maurel, Nienke Deutz & Baloji (tbc).

 

Praktische info

Koop tickets  

Win Tickets

 

Ontdek het volledige programma en de gastprogramma's van onze collega's op www.breedbeeldkortfilmfestival.be.

 

Bron: Kortfilm.be
Auteur: Niels Putman
Coverfoto © BREEDBEELD (uit: 'Mother's' (Hippolyte Leibovici)