Go Short Online | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Go Short Online

Het toonaangevende Nederlandse kortfilmfestival Go Short zag zich twee en een halve week voor de officiële opening genoodzaakt af te lasten. Van 15 april tot 13 mei organiseert het festival een online alternatief.

Met Go Short Online eert het festival de filmselectie en de programmering van 2020, het talentenplatform en de opstap naar internationale filmprijzen zoals de Oscars, EFA’s en de BAFTA’s. Het platform biedt 155 kortfilms aan, gecureerd in de originele programma’s zoals die ook het echte festival zouden worden vertoond.

Zo toont het Europese luik niet minder dan 45 kortfilms, verdeeld over tien verschillende programma. Ook twee Belgische korte documentaires werden daarvoor geselecteerd. ‘Villa Empain’ van Katharina Kastner werd eerder dit jaar ook al vertoond op het IFFR. Kastner vertelt het verhaal over een villa: na de afwerking ervan in 1934 dondeerde architect Louis Empain het aan de staat. Het gebouw deed dienst als ambassade voor de Sovjet-Unie, als tv-studio, en werd pas sinds 2008 gebruikt waarvoor het destijds was bestemd: als kunstgallerij.

 


'Villa Empain'

In de 28-minuten durende documentaire ‘To the living’ vraagt Pauline Fonsny zich af wat er omgaat in het hoofd van een jong Nigeriaanse vrouw die droomt over Europa. Een gevoellig portret van een hulpeloze vrouw die slachtoffer werd van willekeur van het politiebleid.

In de studentencompetitie vinden we ook ‘Mars, Oman’ van Vanessa del Campo, ‘Sun Dog’ van Dorian Jespers en ‘Erpe-Mere’ van Noemi Osselaer terug. Daarnaast biedt het festival ook een retorspectief focusprogramma aan rond de Zwitserse zussen Corina Schwingruber Ilic en Nikola Ilic, naast luik rond de zwarte komedie van de Noren en een thematische focus op de natuur en het klimaat.

Op woensdag 29 april vindt een awardceremonie plaats via Facebook en Instagram.
Een ticket voor Go Short Online kost €10.

Kijken kan je hier.

 

Bron : Kortfilm.be
Auteur : Niels Putman 
Coverfoto © 'Nature: All Rights Reserved' (Sebas Mulder)