Onze leden in de kijker: Annick Christaens in 'Yummy' | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Onze leden in de kijker: Annick Christaens in 'Yummy'

De meest prettig gestoorde Vlaamse film van het jaar lijkt bij deze al gekend. De producenten van onder meer Black, Patser en Torpedo wagen zich nu met Yummy aan een actievolle horrorkomedie.

In Yummy reist een jong Vlaams koppel af naar een goedkope Oost-Europese plastische chirurgiekliniek. Een helse trip waar ze beter van thuis waren gebleven, zo getuigen de vele liters bloed die elke dag op de set vloeien.

De hoofdrollen worden gespeeld door Maaike Neuville (De Dag, Clan, Van Vlees en Bloed), Bart Hollanders (Callboys, Professor T.) en Clara Cleymans (De Ridder, Code 37). Voorts zijn ook Tom Audenaert, Annick Christiaens, Taeke Nicolai, de Nederlandse acteur Joshua Rubin en de Waalse acteurs Benjamin Ramon en Eric Godon in de film te zien. De regie is in handen van Lars Damoiseaux. Hij is een doorwinterde commercial, muziekvideo -en gamesregisseur, die gekend staat voor zijn gevoel voor droge humor en passie voor het horrorgenre. Yummy is zijn langspeelfilmdebuut.

“Het is voor mij een uitgelezen kans om eens heerlijk voluit te spelen en uitbundig angstig te mogen zijn. Een film als deze is ook totaal ongezien in Vlaanderen: ik moest hier gewoon aan meedoen.” aldus Maaike Neuville. Dat is ook wat Bart Hollanders meteen deed toezeggen op de rol: “Het script las als een trein en is bij momenten scary, spannend, grappig én het is een tof liefdesverhaal. Het heeft het allemaal.”

Regisseur Lars Damoiseaux beaamt: “’Yummy’ is een funny liefdesverhaal in een compleet van de pot gerukte horrorsetting. Dit moet pure fun en entertainment worden. Bestel alvast maar een grote popcorn en cola voor volgend jaar in de cinema.”, lacht Damoiseaux.

Regisseur: Lars Damoiseaux

Cast: Maaike Neuville, Bart Hollanders, Clara Cleymans, Benjamin Ramon, Tom Audenaert, Annick Christiaens, Joshua Rubin, Taeke Nicolai, Eric Godon

Met Acteur.be lid Annick Christaens 


Bron: UitInVlaanderen