Breedbeeld presenteert: Seeing The Unseen | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
Breedbeeld presenteert: Seeing The Unseen

Hoe kunnen we drempels verlagen voor mensen met een visuele beperking? Hoe uiten mensen met een visuele beperking zich artistiek en, bovenal, hoe benaderen zij het vaak sterk visuele karakter van kunst en fotografie? Deze inspiratiedag richt zich op organisaties uit het middenveld, mensen met een visuele beperking en, breder, iedereen geïnteresseerd in kunst en fotografie.

Tijdens deze inspiratiedag gaat BREEDBEELD, in samenwerking met onze partners, dieper in op deze en andere vragen. We brengen tal van praktijkvoorbeelden van kunstenaars die, ondanks een visuele beperking, met fotografie bezig zijn of die een geheel eigen weg hebben gevonden binnen de kunsten. We geven hen tegelijk ook een podium voor hun werk. Daarnaast gaan verschillende sprekers vanuit hun eigen ervaringen dieper in op de rol die middenveldorganisaties en organisatoren van kunst en cultuur kunnen spelen om drempels te verlagen, inclusief te werken en tentoonstellingen en projecten af te stemmen op mensen met een visuele beperking.

BREEDBEELD wil op deze manier organisaties stimuleren, nieuwe inzichten aanreiken en een kruisbestuiving tussen kunstenaars en verschillende organisaties onderling tot stand brengen. We richten ons daarbij op het hele artistieke veld, niet enkel op fotografie. Je ticket geeft ook toegang tot de tentoonstellingen in het FOMU die dag.

Bekijk hier het programma in detail

Meer info en inschrijvingen

BREEDBEELD organiseert Seeing the Unseen in samenwerking met Blindenzorg Licht en LiefdeDemosBrake-outKonektKVG-vormingKuzoKunst zonder zienVebesGeluid in zichtAP hogeschool en het FOMU.
Seeing the Unseen kwam tot stand met de financiële steun van het Vlaams Oogfonds en de steun Maene Piano's. BREEDBEELD werkt met de ondersteuning van de Vlaamse overheid.

 

Bron: Breedbeeld