Cosmos-Kosmos : klaar om jouw project te lanceren? | Acteur.be

←Alle artikels

focus
Cosmos-Kosmos : klaar om jouw project te lanceren?

Acteur.be stelt met veel trots Cosmos-Kosmos voor, een gratis cultureel crowdfundingplatform en netwerkplek voor artiesten.

Cosmos-Kosmos is een Belgisch platform voor gratis culturele crowdfunding, een etalage voor creatief work-in-progress en een netwerkplek voor artiesten.


Dit tweetalige project-platform geeft artiesten de mogelijkheid om hun projecten online voor te stellen om meer zichtbaarheid te genererenondersteuning te zoeken om deze te realiseren via een crowdfunding, of medewerkers te zoeken om het team te versterken.
 

VOOR WIE ? 

Makers kunnen door de aanmaak van een project-pagina de ontwikkeling van hun artistieke projecten faciliteren.

Het platform is toegankelijk voor alle artistieke disciplines en cross-over projecten, in alle stadia van ontwikkeling.

Net zoals Acteur.be & Comedien.be is dit platform tweetalig, met de mogelijkheid om projecten in beide talen te publiceren.


Het platform is een aanvullende service voor leden van Acteur.be en tracht alle artiesten te stimuleren die nog geen eigen netwerk of subsidie circuits hebben geïntegreerd in hun traject, of die extra hulp zoeken om projecten te ontwikkelen op innovatie en alternatieve wijze.

Concreet kan je als maker :


  • distributieplekken zoeken of simpelweg een grotere online zichtbaarheid verkrijgen voor de verspreiding of de verkoop van een project ;
  • op zoek gaan naar medewerkers voor je project of je artistieke team uitbreiden ;
  • fondsen werven via een crowdfunding waarvan alle inkomsten terugvloeien naar de maker. 

 

GRATIS CROWDFUNDINGSPLATFORM VOOR DE CULTURELE SECTOR

In tegenstelling tot andere crowdfundingplatforms ondersteunt Cosmos-Kosmos enkel culturele en artistieke projecten. Bovendien neemt het platform geen commissie op de bedragen die worden ingezameld. Met uitzondering van de bankkosten die projectbeheerders moeten betalen, komen alle ingezamelde sommen bij de artiest zelf terecht. Op deze manier hopen we donaties aan te moedigen en tegelijk nieuwe vormen van coproductie voor te stellen.
 

Klaar om zelf je project te lanceren?

Rep je dan snel naar Cosmos-Kosmos, en registreer je als projectbeheerder met je logingegevens van Acteur.be.

Wil je een project een financieel duwtje in de rug geven? Registreer je dan als schenker.

 

Cosmos-Kosmos organiseert ook workshops, ontmoetingsmomenten & showcases voor projecten die op het platform gerealiseerd worden.
Zo werden in 2021 de eerste Cosmos-Kosmos Showcase in La Tricoterie georganiseerd, en ook de kortfilmavond Court & Kort (i.s.m. Fantômas) in Cinema Palace.
 

Voor alle vragen, één adres : info@cosmos-kosmos.be!

 

met de steun van