OPEN CALL: De Grote Belgische Dansvitrine | Acteur.be

←Alle artikels

nieuws
OPEN CALL: De Grote Belgische Dansvitrine

Je bent volop bezig met het maken van een eigen choreografie. Je danst en dolt, zwoegt en zweet, probeert en repeteert, valt en zet door. Je bent er bijna. Nog een beetje schrappen, nog een beetje schaven …

Wat als … een professional jou bij die laatste loodjes met het geknipte advies zou bijstaan?

Wat als … een expert je feedback op maat zou kunnen geven bij jouw work-in-progress?

Wat als … je na onze coaching nog sterker in je schoenen zou staan? En wie weet zelfs klaar bent om jouw choreografie te brengen voor een enthousiast publiek?

Wat als … je je zou inschrijven voor De Grote Belgische Dansvitrine (editie Deinze)?

 

HOE WERKT HET?

Voor 2/12/2019: deadline inzendingen

Jij stuurt een demofilmpje in van jouw creatie of work in progress. Wij laten het zien aan een team van dansexperten, die de projecten selecteert waar ze artistiek groeipotentieel in zien.

16/02/2020: toonmoment

Voldoet je voorstelling aan de VitrineVuistregels (scrol naar beneden)? Dan krijg je de kans om jouw work in progress te tonen aan straffe dansexperten. Zij luisteren naar jouw verhaal, gaan met je in gesprek over waar je naartoe wil en geven constructieve feedback op je werk.

Maar opgelet: vol is vol! Zijn er te veel inschrijvingen? Dan maken we op voorhand een selectie op basis van artistieke groei, originaliteit en creativiteit. Voor de kerstvakantie weet je definitief of we jou en je dansers verwachten op het toonmoment op 16 februari (in het Leietheater).

Belangrijk: elke deelnemer aan het toonmoment krijgt coaching van een expert, meedoen is dus sowieso waardevol en een onvergetelijke ervaring!

17/02/20 > 29/05/20: coachingtraject

Het feedbackteam selecteert een tiental projecten die een aantal weken intensieve coaching krijgen van een expert. Zo werk je toe naar een volwaardige voorstelling.

30/05/20: jouw voorstelling op Dansvitrine

Laat jezelf en je creatie zien voor een volle zaal in het gloednieuwe Leietheater!

 

VOOR WIE?

Choreograaf, solodanser, duo, groep of gezelschap? Ballet, buikdans, urban, hiphop, capoeira, dabke, tango of een cross-over van stijlen? Al heel wat ervaring of kom je nog maar net kijken? Zit je nog volop in je creatieproces of is je voorstelling zo goed als af?

Bij de Dansvitrine draait het vooral om creativiteit, goesting en talentontwikkeling. Iedereen is welkom om zich in te schrijven!

 

WHAT’S IN IT FOR YOU?

  • professionele feedback op jouw werk
  • coaching op maat: of je nu doorgaat naar de laatste ronde of niet, iedereen krijgt advies en coaching
  • een podium én een publiek voor jouw voorstelling

 

ARE YOU IN?

Bekijk onze Vijf VitrineVuistregels. Helemaal check? Schrijf je dan zeker in voor de vijfde editie van De Grote Belgische Dansvitrine!

De Vijf Vitrinevuistregels:

  1. Zorg dat jouw demo (min. 5 minuten) een goed beeld geeft van waar je naartoe wil. Je mag gerust een opname maken van een repetitie, je voorstelling hoeft nog niet af te zijn. Ook je video hoeft niet professioneel of artistiek gemonteerd te zijn. Een tip: film niet op een buitenlocatie, maar in een zaal. Zo krijgen we een beter beeld. Opgelet: één inschrijving per choreograaf.
  2. Is jouw voorstelling al in première gegaan? Dan mag de voorstelling maximum één jaar oud zijn.
  3. Laat je creativiteit de vrije loop! Aan hokjesdenken doen we niet: genre-overschrijdend, dans gemengd met video, circus of theater, anything goes….
  4. … behalve ingewikkelde decors of belichting. Omdat we verschillende projecten op één dag willen laten zien, zijn complexe change-overs jammer genoeg niet mogelijk.
  5. Inschrijven en geselecteerd worden = meedoen. Hou 16 februari 2020 (toonmoment – max 10 minuten) en 30 mei 2020 (voorstelling) dus zeker vrij, en laat dit ook weten aan je dansers!

 

 

IK SCHRIJF ME IN !

 

 

Bron: Dansvitrine